tłoczony sok jabłkowy 850ml
Opis
Klasyk pośród soków w Polsce. Dzięki wysokiej zawartości wody i niskiej kaloryczności, sok jabłkowy świetnie gasi pragnienie. Do jego produkcji najchętniej wykorzystujemy stare odmiany jabłoni, takie jak: Szara/Złota Reneta, Cesarz Wilhelm, Kronselska, Antonówka, Kosztela, Boiken…
Nasze soki i nektary powstają w Polsce, z polskich surowców, zawsze w myśl zasady:
- produkowane są tylko ze świeżych owoców i wyłącznie w okresie zbiorów
- owoce pochodzą jedynie od zaufanych sadowników
- produkcja przypomina bardziej manufakturę niż fabrykę, a każde tłoczenie to rytuał i święto
- soki i nektary są pasteryzowane, więc mogą Państwo spokojnie przechowywać je do 12 miesięcy od dostarczenia do domu, choć z doświadczenia wiemy, że znikają w mgnieniu oka
Miąższ na dnie butelki oraz delikatne różnice pomiędzy kolorem i smakiem różnych partii soku są najlepszym dowodem na to, że w butelce znajduje się tylko wyciśnięty owoc. Dlaczego tak? Ponieważ różne partie soków powstawały z różnych gatunków i dostaw jabłek, a po wytłoczeniu od razu rozlewane były do butelek. Żadnego standaryzowania smaku i koloru po prostu wyciśnięty owoc, jego prawdziwy kolor i smak.
Do wytłoczenia soku stosowana jest prasa warstwowa wykorzystująca przekładki z wikliny i naturalnych włókien. Dzięki temu soki i nektary zachowują wszystkie składniki świeżych owoców. Pasteryzowane w odpowiedniej temperaturze utrzymują cenne witaminy.
Skład: wyciśnięty sok z jabłek 100%.
zwrotna butelka szklana: 850 ml
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, a po otwarciu w lodówce nie dłużej niż 48h.
kaucja za butelkę: 1 zł
kaucja za skrzynkę: 10 zł
Wartości odżywcze
w 100ml produktu | - |
Wartość odżywcza | 217 kj / 2,58 % * |
Wartość energetyczna | 50 kcal / 2,5 % * |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 12,7 g |
w tym cukry | 12,7 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
*RWS-Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej. | - |