Salwador La Joya 500g
Opis
Kraj: Salwador
Region: Apaneca
Farma: La Joya
Gatunek: Arabica
Odmiana: Bourbon
Wysokość upraw: 1250 m.n.p.m.
Obróbka: washed
Profil: owoce pestkowca, mleczna czekolada, kremowe body
Poziom palenia: średni (metody ciśnieniowe)
Punktacja wg SCA: 85
Świetnie zbudowana kawa pod espresso. Pełna, okrągła i nienachalna kwasowość pestkowych owoców gładko przechodząca w mleczną czekoladę. Wszystko to zapakowane w bardzo kremowe body. Jest to ostatnio najczęściej parzona kawa ciśnieniowa przez ekipę w Nieczapli.
UWAGA! WAŻNE!
Jakość wody użytej do zaparzenia waszej kawy (każdej) ma kluczowe znaczenie dla uzyskania pełnego profilu smakowego podanego przez daną palarnię. Zalecamy używanie wody źródlanej o ogólnej mineralizacji poniżej 300mg/l (taką informację znajdziecie na każdej etykiecie). Alternatywą jest woda z systemów odwróconej osmozy z mineralizacją.